Przejdź do treści

Alergeny dla Bufetu / Cena 200 zł. 

Alergeny dla Bufetu
Alergeny dla Bufetu

5,0
5,0 out of 5 stars (based on 72 reviews)
5 star100%
4 star0%
3 star0%
2 star0%
1 star0%

Tutaj znajduje się profesjonalny, obszerny wykaz alergenów do potraw w menu bufetu, opracowany pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej.

Zgodnie z obowiązującym Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…), jesteśmy zobowiązani dołączyć do naszego menu listę alergenów.

Alergeny przygotowane do potraw występujących w MENU Bufetu
+ Tablica z Alergenami

  1. Zupy, wywary, sosy
    • kapuśniak – skład: (wywar z mięsa drobiowego, kapusta biała świeża, ziemniaki, marchewka, seler, pietruszka, zasmażka z maki, jajko, magii, sól, pieprz)
    • zupa pomidorowa – skład: (przecier, wywar, śmietana, pieprz, maga, kucharek)
    • zupa pieczarkowa – skład: (wywar, pieczarki, śmietana, pieprz, maga, kucharek)
    • zupa ogórkowa – skład: (wywar, ogórki kwaszone, marchewka,  śmietana, pieprz, maggi, kucharek)
    • żurek – skład:  (wywar, żurek + barszcz biały z torebki + śmietana + przyprawy. j w.)
    • rosół – skład: (kura, porcje rosołowe, marchewka, seler, pietruszka, cebula, por, kucharek, maga, pieprz)
  2. Dania mięsne
    • de volaille – skład: (mięso drobiowe, ser, masło, jajko, mąka, bułka tarta + przyprawy j w.)
    • schabowy – skład: ( mięso wieprz., jajko, mąka, bułka tarta, przyprawy j w.)
    • kotlet mielony – skład: (mięso z łopatki wieprzowej, jajko, kucharek, cebula, czosnek, pieprz)
  3. Dania rybne
    • ryba tilapia – skład: (filet z tilapii, jajko, mąka, bułka tarta, sól, pieprz)
    • pstrąg – skład: ( pstrąg, masło, koperek, kucharek, mąka)
  4. Dania jarskie
    • naleśniki z serem – (skład: ser, mąka, jajko, mleko, masło)
    • naleśniki z truskawkami – skład: (truskawka, mąka, jajko, mleko, masło)
    • naleśniki ze szpinakiem – skład: (szpinak, mąka, jajko, mleko, masło)
    • naleśniki z dżemem – skład: (dżem, mąka, jajko, mleko, dżem)
  5. Dania mieszane
    • krokiet z serem – skład: (naleśnik, jajko, mąka, mleko, ser żółty, pieczarka)
    • krokiet mięsny – skład: (naleśnik, jajko, mąka, mleko, farsz mięsny)
  6. Zimne potrawy garmażeryjne
    • galaretka drobiowa- skład: (mięso drobiowe, warzywa, jajko, wywar)
    • rolada serowa – skład: (filet drobiowy, ser żółty, pieczarki, papryka)
    • paluszki drobiowe – skład: (filet, jajka, sezam, płatki kukurydziane)
  7. Surówki, warzywa owoce
    • marchewka – skład: (jabłko, cytrynka, śmietana, cukier)
    • kapusta czerwona gotowana – skład: (cytrynka, jabłko, cebula, pieprz, sól, cukier)
    • kapusta zasmażana – skład: (kapusta kiszona + biała, marchewka, boczek, cebula, sól, pieprz, kminek, ziele angielskie, liście laurowe, maga (zasmażka: mąka, smalec)
  8. Desery
    • szarlotka: (jabłka, cukier, cynamon, mąka, jajka, margaryna, cukier, proszek do pieczenia, śmietana)
  9. Dania dla dzieci
    • paluszki drob. – skład: (w płatkach kukurydzianych: jajko, sól)
    • spaghetti bolognese – skład: (makaron, sos ze słoika, mięso mielone, ser żółty)
    • naleśniki z dżemem – skład: (mąka, mleko, woda miner. jajko)
  10. Dodatkowe potrawy niewymienione wyżej
    • kotlet drobiowy – skład: (jajko, bułka tarta sól, pieprz)
    • giewont drob. – skład: (mięso drobiowe, ser żółty, jajko, sól, pieprz, bułka tarta)
    • udko z kurczaka – skład: (udko z kurczaka got., jajko, bułka tarta, sól, pieprz)
    • kotlet po parysku – skład: (mięso drob., mąka, śmietana, woda, jajko, sól, pieprz, natka pietruszki)

Alergeny dla Bufetu

Zamów wysyłając przelew ze swojego banku, wpisz:

Kwota: 200 zł 
Tytuł przelewu: Za prawa autorskie do Alergeny dla Bufetu nr 01.28.05
1. Odbiorca: Alicja B. adres: 72-100 Goleniów  
2. Wyślij przelew standardowy / ekspresowy na nr konta: 36 1020 4812 0000 0302 0218 5171
   2.1 Lub wyślij na nr. telefonu 690 664 002 (sieć Orange) 
3. Wyślij e-maila na haccp.dokumenty@wp.pl co kupione z potwierdzeniem przelewu.
4. Dokumentację wysyłam na e-maila zwrotnego.

Moją dokumentację po zamówieniu, otrzymają Państwo w formie Word /doc, aby samemu dostosować do swoich potrzeb.

W pierwszej kolejności należy zapisać plik na komputerze i utworzyć z niego wersję nr 2.

Teraz pracujemy na wersji nr 2, wszystko przeczytać i zweryfikować ewentualnie, jeśli są jakieś uwagi proszę poprawić. Prawidłowo opracowana dokumentacja musi odzwierciedlać rzeczywistość.

Dokumentację kupuje się raz na kilka lat. Największy błąd jaki może popełnić Właściciel Zakładu, to kupić gotową w formie pdf. W takiej dokumentacji nic nie można zmienić ani do niej dodać. Gdy Sanepid nakazuje dokonanie zmian, okazuje się, że nie ma takiej możliwości a jedyne rozwiązanie to kupno nowej dokumentacji. 

Zobacz → Spis treści HACCP GMP/ GHP
Zobacz wszystkie → Recenzje wystawione po zakupie dokumentacji.
Powrót do strony głównej → HACCP GMP GHP Wzór gotowiec Moja Oferta
Więcej podobnych dokumentacji na stronie → haccp-dokumenty.pl

There are no reviews yet. Be the first one to write one.


Wystaw własną opinię o dokumentacji.

HACCP Bufet z kanapkami