HACCP GMP/GHP Sklep Spożywczy

HACCP GMP/GHP Sklep Spożywczy 

Wzorcowa Księga nr. 13,02.21 Word / doc., do samodzielnego uzupełnienia treści. Kup przez PayPal / Kup Teraz lub przelew bankowy On-Line

Zamów księgę On-Line przelew bankowy.Przelew w zakładce zamówienie-kontakt

Wysyłam na e-maila od ręki po zaksięgowaniu wpłaty lub do 12 h.

HACCP GMP/GHP Sklep Spożywczy

HACCP GMP GHP Sklep Spożywczy

Cena 300 zł. brutto

 Wpisz niżej nr. księgi

Wykaz sprzedawanych artykułów Podział żywności ze względu na podatność na procesy psucia: Żywność mrożona np.: mięsa, lody, pieczywo, mrożonki warzywne, ryby mrożone Artykuły spożywcze nie trwałe np.: wędliny, drób i mięso pakowane i na wagę, dania gotowe, przetwory mleczne, tłuszcze, jaja w opakowaniach jednostkowych, ser żółty, twaróg, kefir, maślanka, śmietana, zsiadłe mleko, jogurty Żywność w mniejszym stopniu podatna na zepsucie np.: ziemniaki pietruszka buraki marchew pomidory ogórki sałata cebula seler por itp. owoce np. jabłka banany, pomarańcze grapefruit, owoce sezonowe itp.- ogólnie warzywa i owoce, garmażerka, ciasta i wyroby cukiernicze, Artykuły spożywcze trwałe np.: mąki, kasze, artykuły suche, słodycze opakowane, słodycz bezcukrowe, napoje gumy do żucia chrupki kukurydziane, wafle ryżowe popcorn, przetwory warzywne i owocowe, konserwy, przyprawy, koncentraty spożywcze, kawa, herbata, pieczywo cukiernicze, przyprawy, konserwy mięsne, konserwy rybne, przetwory owocowe i warzywne, cukier, oleje, słodycze, groch, fasola, cukier kryształ, cukier puder, czekolady, batony, cukierki, ciastka, żelki, gumy, lizaki, preparaty i mieszanki ziołowe z całego świata, zioła sypkie, herbaty owocowe, suplementy diety oraz preparaty naturalne, miody i artykuły pszczelarskie, przyprawy, sól, płatki owsiane orkiszowe itp., czekolady chrupki, cukier brzozowy, suplementy, piwo, wódki, wina itp. Żywność plasterkowana: wędliny, szynka, ser żółty Dodatkowe artykuły niewymienione wyżej: sprzedaż ciast kremowych z chłodni na sklepie Artykuły przemysłowe: AGD, artykuły dekoracyjne, sprzątanie, elektryczne i motoryzacyjne, artykuły kuchenne, pojemniki styropianowe, gazety, papierosy, chemia, garnki, karma dla zwierząt, proszki/płyny do prania, drobne urządzenia, artykuły papiernicze, kosmetyki, gazety, itp., Artykuły dziecięce: akcesoria i zabawki, artykuły szkolne, plecaki, piórniki, zeszyty, notesy, przybory szkolne, kosmetyki i higiena, chemia, twój zwierzak, apteczka, czasopisma, higiena i kosmetyka Dokumentacja zawiera wszystko, co wymaga Sanepid: Księgę HACCP według Codex Alimentarius + GMP/GHP (Dobra Praktyka Produkcyjna, Dobra Praktyka Higieniczna) + Mycie i Dezynfekcję Zakładu + Ochronę przed szkodnikami (gryzoniami owadami)

Spis treści:

Profil Sklepu. 4
Zakres działalności sklepu. 4
Zarządzenie wewnętrzne nr 1 powołanie zespołu ds. HACCP 5
Polityka Bezpieczeństwa Żywnościowego 6
GMP – Dobra Praktyka Produkcyjna 7
Wykaz sprzedawanych artykułów 8
Krótki opis produkcji / pracy w sklepie. 9
Przyjęcie i ocena artykułów spożywczych 9
Arkusz oceny nie przyjętego towaru wypełni się w przypadku wystąpienia zdarzenia. 10
Lista dostawców towaru (stałe umowy) 11
Instrukcja monitorowanie, przyjęcie towaru przemysłowego. 12
Przechowywanie artykułów spożywczych w magazynach 12
Przechowywanie artykułów spożywczych w lodówkach i zamrażarkach 13
Ekspozycja i sprzedaż 13
Instrukcja w sprawie przekazywania klientom informacji na temat żywności 13
Monitorowania przechowywanie w urządzeniach chłodniczych 14
Instrukcja wycofania i zniszczenia towaru 15
Instrukcja postępowania z towarami wycofanymi z obrotu 16
Wykorzystanie wadliwego i niesprzedanego towaru 17
Transport wewnętrzny. 17
Instrukcja higieny transportu wyrobów gotowych w zakładzie. 17
HACCP – System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności Według Codex Alimentarius 18
Ogólny opis systemu HACCP. 18
Definicje podawane przez Codex Alimentarius 19
Autokształty z zakresu aplikacji 21
Drzewko decyzyjne Codex Alimentarius 22
Priorytet zagrożeń dla poszczególnych etapów procesu technologicznego. 23
Diagram przepływu – etapy procesów produkcyjnych. 24
Zasada 1: Określanie wszelkich zagrożeń, którym należy zapobiec. 25
Analiza zagrożeń dla poszczególnych etapów procesu technologicznego. 25
Rodzaje potencjalnych zagrożeń 26
Analiza zagrożeń i kontrola – procesów produkcyjnych 27
Analiza zagrożeń – Przyjęcie i ocena artykułów spożywczych 27
Analiza zagrożeń – Przechowywanie artykułów spożywczych w magazynach 29
Analiza zagrożeń – Przechowywanie artykułów spożywczych w urządzeniach chłodniczych (w lodówkach) 30
Analiza zagrożeń – Przechowywanie artykułów spożywczych urządzeniach chłodniczych (w zamrażarkach) 31
Analiza zagrożeń – Porcjowanie potraw 32
Analiza zagrożeń – Sprzedaż 32
Zasada 2: Określenie Krytycznych Punktów Kontroli (CP / CCP) 33
Arkusz identyfikacji zagrożeń i kontroli CP/CCP 33
Schemat postępowania z artykułami spożywczymi wymagających przechowywania w urządzeniach chłodniczych 34
Schemat postępowania z artykułami spożywczymi – zamrożonymi 34
Schemat postępowania z artykułami spożywczymi niewymagających przechowywania w urządzeniach chłodniczych
Schemat procesu technologicznego – plasterkowanie, mielenie maszynowe. 37
Zasada 3: Ustalenie granicznych wartości limitów w CCP 38
Ustalenie wymagań, monitorowanie i działania korygujące CP1 – przyjęcie artykułów spożywczych 38
Ustalenie wymagań, monitorowanie i działania korygujące CCP1 – przechowywanie artykułów spożywczych. 39
Zasada 4: Ustanowienie i wprowadzenie skutecznych procedur monitorowania CP1 i CCP1 40
Instrukcja monitorowania CP1 (przyjęcie towaru). 40
Instrukcja monitorowania CCP1 (magazynowania towaru). 41
Karta Kontroli w CCP1 przechowywanie w urządzeniach chłodniczych. 42
Zasada 5: Ustanowienie działań naprawczych, na wypadek pojawienia się odchyleń w CP i CCP 43
Arkusz zagrożeń, przyczyn, kontroli oraz zapobieganie – Przyjęcie artykułów spożywczych / towarów. 43
Arkusz zagrożeń, przyczyn, kontroli oraz zapobieganie – Magazynowanie / przechowywania w urządzeniach chłodniczych. 44
Instrukcja działań korygujących i zapobiegawczych. 45
Instrukcja zapewnienie odpowiedniej temperatury w CCP1 46
Karta kontroli CCP1 47
Zasada 6: Ustalenie sposobu weryfikacji w celu sprawdzenia, czy zasady 1 – 5 działają skutecznie 48
Instrukcja weryfikacji systemu HACCP 48
Instrukcja przeprowadzenia audytu wewnętrznego. 49
Plan audytów wewnętrznego i przeglądów 50
Powołanie audytora 51
Protokół z audytu wewnętrznego systemu HACCP 52
Zasada 7: Opracowanie w celu wykazania skutecznego stosowania środków wyszczególnionych w zasadzie 1 – 6 53
Opracowanie i prowadzenie dokumentacji. 53
GHP – Dobra Praktyka Higieniczna 54
Opis, lokalizacja i otoczenie zakładu 54
Instrukcja higieny procesów w sklepie. 55
Instrukcja kontroli wewnętrznej zakładu 56
Instrukcja przyjęcia urzędowej kontroli osób wizytujących zakładu. 57
Maszyny i urządzenia 58
Wymagania dotyczące maszyn i urządzeń z uwzględnieniem aspektów higienicznych 59
Instrukcja przy obsłudze maszyny tnąco – rozdrabniającej. 60
Instrukcja obsługi urządzeń chłodniczych 61
Użytkowanie urządzenia: 61
Procesy mycia w dezynfekcji Sklepu 62
Magazynowanie preparatów. 62
Mycie i dezynfekcja 63
Instrukcja utrzymania higieny i czystości sklepu. 65
Instrukcja mycia i dezynfekcji urządzeń oraz sprzętu drobnego. 66
Instrukcja mycia i dezynfekcji pomieszczeń 67
Instrukcja mycia zaplecza socjalno – sanitarnego. 68
Instrukcja mycia i dezynfekcji sali sprzedaży 69
Instrukcja mycia i dezynfekcji magazynów środków spożywczych 70
Instrukcja mycia i dezynfekcji krajalnicy 71
Instrukcja mycia i dezynfekcji wózków i koszy. 72
Instrukcja mycia i dezynfekcji chłodni 73
Instrukcja utrzymania czystości rampy 74
Instrukcja obsługi urządzeń chłodniczych, szaf chłodniczych 75
Karta mycia i dezynfekcji urządzeń i stref. 76
Dzienny raport z przeprowadzonych zabiegów mycia i dezynfekcji WC 77
Zaopatrzenie w wodę 78
Instrukcja zaopatrzenia zakładu w wodę. 78
Karta kontroli badań wody 79
Odpady spożywcze 80
Instrukcja odpady spożywcze, ochrona przed szkodnikami 80
Zabezpieczenie i monitoring szkodników 81
Instrukcja postępowania przy ochronie przed szkodnikami 81
Higiena personelu 82
Instrukcja higieny osobistej pracowników 83
Instrukcja higieny na stanowisku pracy w zakładzie 84
Instrukcja higienicznego korzystania z WC 85
Instrukcja mycie i dezynfekcja rąk 86
Karta, lista pracowników z wykazem badań sanitarno-epidemiologicznych 87
Szkolenie personelu 88
Instrukcja szkolenia personelu 88
Karta lista pracowników przeszkolonych z zasad GMP / GHP / HACCP 89
Procedura mycia i dezynfekcji sklepu. 90
Procedura kontroli warunków magazynowania. 94
Procedura pakowania wyrobów. 95
Procedura wycofanie artykułów spożywczych 96

Prawidłowo opracowana dokumentacja musi odzwierciedlać rzeczywistość. Każdy zakład jest indywidualny i specyficzny.

Wprowadzono innowacyjne rozwiązania tak, aby osoba odpowiedzialna za prowadzenie dokumentacji miała jak najmniej pracy przy wypełnianiu (ma 1 punkt krytyczny CCP1)

Dokumentacja ta była kontrolowana przez SANEPID i była bardzo dobrze oceniana, a nawet polecana dla innych.

Można też złożyć zamówienie na indywidualne opracowanie Księgi HACCP GMP/GHP. W takim przypadku wysyłam dokument do wypełnienia, Państwo w tym dokumencie opisuje swój zakład, odsyła do mnie. Księga będzie przygotowana w porozumieniu z Państwem, wysyłam 2 / 3 dni po złożeniu zamówienia na e-maila podanego w zamówieniu.

Proszę zadzwonić do mnie pod nr. telefonu 690 664 002 lub wysłać e-maila: HACCP.dokumenty@wp.pl W dokumentacji należy wpisać: nazwę i adres zakładu, NIP, Regon, kto jest właścicielem.

Należy obejrzeć plik wideo MP4 YouTube Uzupełnienie dokumentacji po zakupie

Zobacz wszystkie → Recenzje wystawione do zakupionej dokumentacji.

……………………………………………………………….

HACCP Sklep spożywczy

Rated 5 out of 5
15/03/2021

Udany zakup. Wszystko ok. Super opracowana dokumentacja 🙂

Avatar for Natalia
Natalia

……………………………………………………………….

Opinie wystawione przez osoby, które zamówiły i otrzymały dokumentację.

5
Rated 5 out of 5
5 out of 5 stars (based on 12 reviews)
5 gwiazdek100%
4 gwiazdki0%
3 gwiazdki0%
2 gwiazdki0%
1 gwiazdka0%

……………………………………………………………….

Wystaw własną opinię.

Twoja recenzja

Tagi , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .Dodaj do zakładek Link.

Możliwość komentowania została wyłączona.