HACCP Kuchnia Chińska Azjatycka
HACCP Kuchnia Chińska Azjatycka
Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla kuchni chińskiej, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej.
Zakres zadań wykonywanych w zakładzie to:
- Gotowanie zup, ryżu – w specjalnych garnkach na kuchni elektrycznej
- Smażenie w woku drobnych kawałków mięsa i warzyw
- Przygotowywanie zestawów potraw z dodatkiem ryżu
Przykładowe MENU dla Kuchni Chińskiej
Potrawy przygotowywane od surowca
- kurczak w sezamie w sosie słodko-kwaśnym z ryżem, kurczak w kokosie w sosie słodko-kwaśnym z makaronem, kurczak w kokosie w sosie słodko-kwaśnym z ryżem, kurczak w kokosie w sosie pikantnym z warzywami i makaronem, kurczak w kokosie w sosie pikantnym z warzywami i ryżem
zestaw dań łagodnych:
- ryż zasmażany z warzywami i jajkami po szanghajsku, ryż zasmażany z warzywami, jajkami i kurczakiem, ryż zasmażany z mięsem mielonym i chińska kapustą
- makaron zasmażany z mięsem wieprzowym i warzywami, makaron zasmażany z kurczakiem i warzywami,
- bukiet suszonych jarzyn w aromatycznym sosie z ryżem, bukiet suszonych jarzyn w arom. w sosie z makaronem
- kurczak z warzywami z ryżem, kurczak z warzywami i z makaronem, kurczak po seczuańsku z ryżem, kurczak po seczuańsku z makaronem
- wieprzowina z warzywami, rzodkiewką Shechuen z ryżem, wieprzowina z warzywami rzodkiewką z makaronem, wieprzowina po seczuańsku z ryżem
wieprzowina po seczuańsku z makaronem - wołowina z warzywami i grzybami 'mun” z ryżem, wołowina z warzywami i grzybami 'mun” z makaronem, wołowina z warzyw, i grzybami „mun” w sosie z ryżem
- tofu z warzywami i kurczakiem w sosie z ryżem, tofu z warzywami i kurczakiem w sosie z makaronem, tofu z warzywami i kurczakiem w pik. sosie z ryżem, tofu z warzywami i kurczakiem w sosie z makaronem
- makaron sojowy z wieprzowiną i warzywami z ryżem, makaron sojowy z wieprzowiną i warzywami, makaron sojowy z kurczakiem, warzywami i ryżem, makaron sojowy z kurczakiem, warzywami
zestaw dań pikantnych:
- kurczak z warzywami w pikantnym sosie, z ryżem lub makaronem, kurczak z orzeszkami i warzywami, w sosie z ryżem lub makaronem, kurczak po seczuańsku, z ryżem
- wołowina z warzywami i grzybami „mun” w sosie z ryżem lub makaronem, wieprzowina po seczuańsku, z ryżem lub makaronem
zestaw dań chrupiących:
- kurczak w sosie słodko-kwaśnym z ananasem z makaronem, kurczak w sosie słodko-kwaśnym z ananasem z ryżem, kurczak w sezamie w pikantnym sosie z warzywami i makaronem, kurczak w sezamie w pikantnym sosie z warzywami i ryżem, kurczak w sezamie w sosie słodko-kwaśnym z makaronem
- chrupiąca wieprzowina w sosie słodko-kwaśnym z ananasem z makaronem, chrupiąca wieprzowina w sosie słodko-kwaśnym z ananasem z ryżem, chrupiąca wieprzowina w sosie sojowym z warzywami i makaronem, chrupiąca wieprzowina w sosie solowym z warzywami i ryżem
zestaw dań wegetariańskich
- ryż zasmażany z warzywami, makaron zasmażany z warzywami po szanghajsku
- rzodkiewki Shechuen z warzywami i z ryżem, rzodkiewki Shechuen z warzywami i z makaronem
- chińskie grzybki „mun z warzywami i z ryżem, chińskie grzybki „mun” z warzywami i z makaronem
- makaron sojowy z warzywami i z ryżem, makaron sojowy z warzywami
- tofu zasmażane z warzywami i z ryżem, tofu zasmażane z warzywami i z makaronem, smażone tofu w sosie ostrym (seczuański) z ryżem, smażone tofu w sosie ostrym (seczuański) z makaronem, smażone tofu w sosie stodko-kwaśnym (sznaghajski) z ryże, smażone tofu w sosie słodko-kwaśnym (sznaghajski) z makaronem, smażone tofu w sosie czosnkowym (sznaghajski) z ryżem, smażone tofu w sosie czosnkowym (sznaghajski) z makaronem
- zupa łagodna, zupa pikantna
- sajgonki
zestaw dań specjalnych: wieprzowina Yuxiang na ostro, kurczak Gongbao z orzeszkami na ostro, wołowina w sosie ostrygowym, brokuły z czosnkiem
Potrawy przygotowywane z półproduktów:
dodatki: makaron sojowy, tofu, bambu, grzyby Mun
napoje gorące i zimne: kawa, herbata, soki w puszkach / butelkach
alkohol: piwa z puszek lub z butelek
Zamów komplet dokumentacji HACCP Kuchnia Chińska – wysyłając przelew ze swojego banku, wpisz:
Kwota: 300 zł Tytuł przelewu: Za prawa autorskie do Księgi HACCP GMP/GHP nr 15-28-05 1. Odbiorca: Alicja B adres: 72-100 Goleniów 2. Wysyłka ekspresowa po wpłacie na nr. telefonu 690 664 002 (sieć Orange) 2,1. Lub standardowo na nr konta: 36 1020 4812 0000 0302 0218 5171 3. Wyślij e-maila na haccp.dokumenty@wp.pl co kupione i potwierdzenie przelewu. 4. Dokumentację wysyłam na e-maila zwrotnego.
Dokumentacja zawiera: Księgę HACCP według Codex Alimentarius + GMP/GHP (Dobra Praktyka Produkcyjna, Dobra Praktyka Higieniczna) + Mycie i Dezynfekcję Zakładu + Ochronę przed szkodnikami (gryzoniami owadami).
Moją dokumentację po zamówieniu, otrzymają Państwo w formie Word /doc, aby samemu dostosować do swoich potrzeb.
Dokumentację HACCP GMP/GHP kupuje się raz na kilka lat. Największy błąd jaki może popełnić Właściciel Zakładu, to kupić gotową w formie pdf. W takiej dokumentacji nic nie można zmienić ani do niej dodać. Gdy Sanepid nakazuje dokonanie zmian, okazuje się, że nie ma takiej możliwości a jedyne rozwiązanie to kupno nowej dokumentacji.
Każdy zakład jest indywidualny i specyficzny. Dlatego nie polecam kupować gotowych wzorców w formie pdf. Prawidłowo opracowana dokumentacja musi odzwierciedlać rzeczywistość.
W dokumentacji zaznaczyłem na czerwono treść, na którą należy w szczególności zwrócić uwagę.
Zobacz → Spis treści HACCP GMP/ GHP
Zobacz wszystkie → Recenzje wystawione po zakupie dokumentacji.
Powrót do strony głównej → HACCP GMP GHP Wzór gotowiec Moja Oferta
Więcej podobnych dokumentacji na stronie → haccp-dokumenty.pl
Znalazłem Pana Mietka przez internet, szukając rzetelnej dokumentacji HACCP, po komentarzach zdecydowałem się na zakup, jestem zaskoczony pozytywnie w jaki sposób Pan Mietek podchodzi do sprawy: ciągły kontakt, zainteresowanie, i doradztwo na najwyższym poziomie. POLECAM!!!Restauracja chińska
Wystaw własną opinię o dokumentacji.