Przejdź do treści

HACCP Kuchnia Chińska Azjatycka

HACCP Kuchnia Chińska Azjatycka
HACCP Kuchnia Chińska Azjatycka

HACCP Kuchnia Chińska Azjatycka

5,0
Rated 5,0 out of 5
5,0 out of 5 stars (based on 71 reviews)
5 star100%
4 star0%
3 star0%
2 star0%
1 star0%

Tutaj znajduje się profesjonalna, pełna dokumentacja dla kuchni chińskiej, opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej.

Zakres zadań wykonywanych w zakładzie to:

  • Gotowanie zup, ryżu – w specjalnych garnkach na kuchni elektrycznej
  • Smażenie w woku drobnych kawałków mięsa i warzyw
  • Przygotowywanie zestawów potraw z dodatkiem ryżu

Przykładowe MENU dla Kuchni Chińskiej

Potrawy przygotowywane od surowca

  • kurczak w sezamie w sosie słodko-kwaśnym z ryżem, kurczak w kokosie w sosie słodko-kwaśnym z makaronem, kurczak w kokosie w sosie słodko-kwaśnym z ryżem, kurczak w kokosie w sosie pikantnym z warzywami i makaronem, kurczak w kokosie w sosie pikantnym z warzywami i ryżem

zestaw dań łagodnych:

  • ryż zasmażany z warzywami i jajkami po szanghajsku, ryż zasmażany z warzywami, jajkami i kurczakiem, ryż zasmażany z mięsem mielonym i chińska kapustą
  • makaron zasmażany z mięsem wieprzowym i warzywami, makaron zasmażany z kurczakiem i warzywami,
  • bukiet suszonych jarzyn w aromatycznym sosie z ryżem, bukiet suszonych jarzyn w arom. w sosie z makaronem
  • kurczak z warzywami z ryżem, kurczak z warzywami i z makaronem, kurczak po seczuańsku z ryżem, kurczak po seczuańsku z makaronem
  • wieprzowina z warzywami, rzodkiewką Shechuen z ryżem, wieprzowina z warzywami rzodkiewką z makaronem, wieprzowina po seczuańsku z ryżem
    wieprzowina po seczuańsku z makaronem
  • wołowina z warzywami i grzybami 'mun” z ryżem, wołowina z warzywami i grzybami 'mun” z makaronem, wołowina z warzyw, i grzybami „mun” w sosie z ryżem
  • tofu z warzywami i kurczakiem w sosie z ryżem, tofu z warzywami i kurczakiem w sosie z makaronem, tofu z warzywami i kurczakiem w pik. sosie z ryżem, tofu z warzywami i kurczakiem w sosie z makaronem
  • makaron sojowy z wieprzowiną i warzywami z ryżem, makaron sojowy z wieprzowiną i warzywami, makaron sojowy z kurczakiem, warzywami i ryżem, makaron sojowy z kurczakiem, warzywami

zestaw dań pikantnych:

  • kurczak z warzywami w pikantnym sosie, z ryżem lub makaronem, kurczak z orzeszkami i warzywami, w sosie z ryżem lub makaronem, kurczak po seczuańsku, z ryżem
  • wołowina z warzywami i grzybami „mun” w sosie z ryżem lub makaronem, wieprzowina po seczuańsku, z ryżem lub makaronem

zestaw dań chrupiących:

  • kurczak w sosie słodko-kwaśnym z ananasem z makaronem, kurczak w sosie słodko-kwaśnym z ananasem z ryżem, kurczak w sezamie w pikantnym sosie z warzywami i makaronem, kurczak w sezamie w pikantnym sosie z warzywami i ryżem, kurczak w sezamie w sosie słodko-kwaśnym z makaronem
  • chrupiąca wieprzowina w sosie słodko-kwaśnym z ananasem z makaronem, chrupiąca wieprzowina w sosie słodko-kwaśnym z ananasem z ryżem, chrupiąca wieprzowina w sosie sojowym z warzywami i makaronem, chrupiąca wieprzowina w sosie solowym z warzywami i ryżem

zestaw dań wegetariańskich

  • ryż zasmażany z warzywami, makaron zasmażany z warzywami po szanghajsku
  • rzodkiewki Shechuen z warzywami i z ryżem, rzodkiewki Shechuen z warzywami i z makaronem
  • chińskie grzybki „mun z warzywami i z ryżem, chińskie grzybki „mun” z warzywami i z makaronem
  • makaron sojowy z warzywami i z ryżem, makaron sojowy z warzywami
  • tofu zasmażane z warzywami i z ryżem, tofu zasmażane z warzywami i z makaronem, smażone tofu w sosie ostrym (seczuański) z ryżem, smażone tofu w sosie ostrym (seczuański) z makaronem, smażone tofu w sosie stodko-kwaśnym (sznaghajski) z ryże, smażone tofu w sosie słodko-kwaśnym (sznaghajski) z makaronem, smażone tofu w sosie czosnkowym (sznaghajski) z ryżem, smażone tofu w sosie czosnkowym (sznaghajski) z makaronem
  • zupa łagodna, zupa pikantna
  • sajgonki

zestaw dań specjalnych: wieprzowina Yuxiang na ostro, kurczak Gongbao z orzeszkami na ostro, wołowina w sosie ostrygowym, brokuły z czosnkiem

Potrawy przygotowywane z półproduktów:

dodatki: makaron sojowy, tofu, bambu, grzyby Mun

napoje gorące i zimne: kawa, herbata, soki w puszkach / butelkach

alkohol: piwa z puszek lub z butelek

Zamów komplet dokumentacji HACCP Kuchnia Chińska – wysyłając przelew ze swojego banku, wpisz:

Kwota: 300 zł 
Tytuł przelewu: Za prawa autorskie do Księgi HACCP GMP/GHP nr 15-28-05 
1. Odbiorca: Alicja B adres: 72-100 Goleniów 
2. Wysyłka ekspresowa po wpłacie na nr. telefonu 690 644 002 (sieć Orange)
  2,1. Lub standardowo na nr konta: 36 1020 4812 0000 0302 0218 5171 
3. Wyślij e-maila na haccp.dokumenty@wp.pl co kupione i potwierdzenie przelewu. 
4. Dokumentację wysyłam na e-maila zwrotnego.

Dokumentacja zawiera: Księgę HACCP według Codex Alimentarius + GMP/GHP (Dobra Praktyka Produkcyjna, Dobra Praktyka Higieniczna) + Mycie i Dezynfekcję Zakładu + Ochronę przed szkodnikami (gryzoniami owadami).

Moją dokumentację po zamówieniu, otrzymają Państwo w formie Word /doc, aby samemu dostosować do swoich potrzeb. 

Dokumentację HACCP GMP/GHP kupuje się raz na kilka lat. Największy błąd jaki może popełnić Właściciel Zakładu, to kupić gotową w formie pdf. W takiej dokumentacji nic nie można zmienić ani do niej dodać. Gdy Sanepid nakazuje dokonanie zmian, okazuje się, że nie ma takiej możliwości a jedyne rozwiązanie to kupno nowej dokumentacji. 

Każdy zakład jest indywidualny i specyficzny. Dlatego nie polecam kupować gotowych wzorców w formie pdf. Prawidłowo opracowana dokumentacja musi odzwierciedlać rzeczywistość.

W dokumentacji zaznaczyłem na czerwono treść, na którą należy w szczególności zwrócić uwagę.

Zobacz → Spis treści HACCP GMP/ GHP
Zobacz wszystkie → Recenzje wystawione po zakupie dokumentacji.
Powrót do strony głównej → HACCP GMP GHP Wzór gotowiec Moja Oferta
Więcej podobnych dokumentacji na stronie → haccp-dokumenty.pl


Wystaw własną opinię o dokumentacji.

HACCP Kuchnia Chińska Azjatycka