Instrukcje HACCP Bistro
Instrukcje HACCP Bistro
Zakład świadczy usługi gastronomiczne polegające na przygotowaniu posiłków do spożycia.
Posiłki gotujemy w oparciu o półprodukty (sezonowo będziemy korzystać z warzyw świeżych a poza sezonem z mrożonych).
Opracowana pod wymogi Państwowej Inspekcji Sanitarnej.
Zakres zadań wykonywanych w zakładzie to:
- Serwis potraw do konsumpcji na miejscu,
Sprzedaż „na wynos” - Dostawa potraw do odbiorcy indywidualnego / catering
Przykładowe MENU dla Bistro
- Potrawy przygotowywane z półproduktów
- Potrawy rybne: sałatki śledziowe, paluszki krabowe, ryba po grecku, kotlety rybne, filety z ryby
- Potrawy mieszane: bigos, fasola po bretońsku, gulasz z łopatki wieprzowej, naleśniki nadziewane parówką, paszteciki, krokiety
- Potrawy bezmięsne: pierogi ruskie, pierogi ze szpinakiem, pierogi z serem, pierogi truskawkami, pierogi z kapustą i grzybami placki ziemniaczane, kopytka, frytki
- Zimne potrawy mieszane: galaretka z kurczaka, galaretka wieprzowa
- Desery, ciasta: naleśniki z serem, ciasto orzechowiec, ciasto drożdżowe, sernik, ciasto kruche
- Soki, kompoty: jabłkowe, wiśniowe, czereśniowe, z suszonych owoców
- Napoje gorące: kawa herbata
- Potrawy gotowe
- Napoje bezalkoholowe: Coca-cola, Sprite, woda, Mirinda, Pepsi, napoje w kartonikach, soki i napoje w opakowaniach plastikowych.
Zamów komplet dokumentacji HACCP Bistro – wysyłając przelew ze swojego banku, wpisz:
Kwota: 200 zł Tytuł przelewu: Za prawa autorskie do Księgi HACCP GMP/GHP nr 03-31-03 1. Odbiorca: Alicja B adres: 72-100 Goleniów 2. Wysyłka ekspresowa po wpłacie na nr. telefonu 690 664 002 (sieć Orange) 2,1. Lub standardowo na nr konta: 36 1020 4812 0000 0302 0218 5171 3. Wyślij e-maila na haccp.dokumenty@wp.pl co kupione i potwierdzenie przelewu. 4. Dokumentację wysyłam na e-maila zwrotnego.
Dokumentacja zawiera: Księgę HACCP według Codex Alimentarius + GMP/GHP (Dobra Praktyka Produkcyjna, Dobra Praktyka Higieniczna) + Mycie i Dezynfekcję Zakładu + Ochronę przed szkodnikami (gryzoniami owadami).
Moją dokumentację po zamówieniu, otrzymają Państwo w formie Word /doc, aby samemu dostosować do swoich potrzeb.
Dokumentację HACCP GMP/GHP kupuje się raz na kilka lat. Największy błąd jaki może popełnić Właściciel Zakładu, to kupić gotową w formie pdf. W takiej dokumentacji nic nie można zmienić ani do niej dodać. Gdy Sanepid nakazuje dokonanie zmian, okazuje się, że nie ma takiej możliwości a jedyne rozwiązanie to kupno nowej dokumentacji.
Każdy zakład jest indywidualny i specyficzny. Dlatego nie polecam kupować gotowych wzorców w formie pdf. Prawidłowo opracowana dokumentacja musi odzwierciedlać rzeczywistość.
W dokumentacji zaznaczyłem na czerwono treść, na którą należy w szczególności zwrócić uwagę.
Zobacz → Spis treści HACCP GMP/GHP
Zobacz wszystkie → Recenzje wystawione po zakupie dokumentacji.
Powrót do strony głównej → HACCP GMP GHP Wzór gotowiec Moja Oferta
Więcej podobnych dokumentacji na stronie → haccp-dokumenty.pl
Bardzo profesionalne podejscie do sprawy. Szczerze polecam Pana Mietka. Świetnie stworzona dokumentacja, jestem bardzo zadowolony, sanepid również. Polecam również ze względu na szybką realizację To już kolejne nasze bistro, jak za każdym razem – profesjonalna i szybka obsługa.Bistro
Bistro z cateringiem
Bistro + catering
Wystaw własną opinię o dokumentacji.